Om de roulettestrategier du tidigare har stött på har varit tämligen riskfyllda, så kanske du kan komma att upptäcka att Fibonacci är ett lite mer behagligt val eftersom det är lite mer tryggt.
Fibonacci kan användas för satsningar på rött eller svart, högt eller lågt samt udda eller jämn, och det första du behöver göra är att bestämma vad som ska bli din grundinsats.
Vad beloppet ska vara bestämmer du naturligtvis själv, men om du vill spela med så låga risker som möjligt kan du helt enkelt välja den insats som är spelets lägsta tillåtna insats. Om lägsta satsning är 25 kronor så lägger du 25 kronor som grundinsats.
Det som sedan händer är att din satsning multipliceras med en förutbestämd talserie när du förlorar. Serien är som följer: 1-1-2-3-5-8-13-21-34-55-89-144-233-377-610-987. För varje förlust kliver du ett steg framåt i talserien och multiplicerar insatsen med den siffra du är på.
Efter en förlust multiplicerar du med ett, och så vidare. När du däremot vinner tar du två steg tillbaka i talserien för att veta vad du ska multiplicera grundinsatsen med.
Maxgränsen kan sätta stopp
Finns det då några varningens ord att säga om Fibonacci, även om det är ett förhållandevis tryggt roulettesystem? Man kanske inte ska kalla dessa ord för varningar, snarare upplysningar, men de kan ändå vara värda att notera.
Det som kan sätta stopp för Fibonacci-strategin är att du som spelare kan nå upp till maxsatsningen långt innan du kommer till slutet av talserien, och då kan du inte fortsätta längre och måste stanna på en viss nivå.
Det behöver naturligtvis inte vara något jätteproblem, men om du har tänkt köra Fibonacci fullt ut kan det ändå kännas frustrerande. Att inleda på minsta tillåtna insats kan därför vara klokt, eftersom det då dröjer längre innan du når maxsatsningen.
Bortsett från detta finns egentligen inte så mycket att säga när det gäller varningens ord. Naturligtvis är inte strategin helt och hållet riskfri, det finns det ingen strategi som är, och egentligen inget onlinespel om pengar heller, men den är betydligt säkrare än många andra alternativ.
Fibonacci kommer från en italiensk matematiker som hette Leonardi Fibonacci, som gjorde den här talserien känd i Europa. Talserien publicerades i en bok så tidigt som 1202, och strategin används alltså fortfarande frekvent av spelare på casinon runtom i världen, inte minst på nätbaserade spelsajter där man kan pröva sig fram i lugn och ro.